Software Avize si Gestiune Sold Clienti cu e-Transport si Facturare este un software dezvoltat pentru balastiera clientului care avea nevoie de a emite avizele mult mai rapid decat solutia existenta. Fluxul de masini era limitat de solutia software folosita la momentul respectiv si a existat o mare necesitate de un software mult mai rapid care sa poata sa faca fata la fluxul sporit din anumite perioade ale anului. Pe langa rapiditate au existat si cerinte specifice de gestiune, facturare si evidenta.

Rapiditatea fluxului de lucru a fost obtinuta prin crearea unui sistem de istoric al informatiilor introduse in avize ce autocompleteaza toate informatiile necesare pe baza numarului de inmatriculare, rolul operatorului fiind in majoritatea cazurilor de verificare si corectare. De asemenenea sistemul de autocompletare este replicat in multe aspecte ale aplicatiiei pentru a spori rapiditatea oricarui proces zilnic.

Alt aspect inedit a fost nomenclatorul de produse cu 2 preturi pentru fiecare produs in functie de sold-ul clientului. Practic la fiecare comanda se scade din soldul clientului suma aferenta aviz-ului care este calculata in functie de sold-ul disponibil in contul clientului la momentul generarii aviz-ului, aplicatia folosind pentru acelasi aviz si cele 2 preturi in proportia oferita de sold-ul contului curent. De asemenea exista un istoric al tranzactiilor pentru fiecare cont de client in care se pot urmari toate tranzactiile, foarte util pentru verificare.

Componenta de Raportare si cea de Facturare sunt de asemenea foarte utile intrucat pe baza rapoartelor generate se pot emite facturi doar pentru o selectie a avizelor si de asemenea numarul de avize ce se pot factura simultan este de ordinul miilor, restrictia fiind doar hardware.

Exista bineinteles si componenta de e-Transport care ofera facilitatea de trimitere a informatiilor catre ANAF cu un sistem de verificare si retrimitere.